Cum să iţi găseşti propriul stil de amenajare interioară

Găseşte-ţi propriul stil de amenajare interioară

„Masa o punem în colţul drept, pătura în carouri albastre pe canapeaua muştar iar covorul din iută cu buline exact sub scaunele de catifea roz bombon. Perfect!” Perfect până apuci să le aşezi şi realizezi că nu este chiar cum îţi imaginai. În teorie, pare simplu să fii propriul tău arhitect, însă toate planurile puse în practică, par a rezulta într-o amestecătură de culori, texturi şi stiluri. Îţi înţelegem apăsarea, aşa că venim în ajutorul tău cu un mic ghid prin care să descoperi propriul tău stil de amenajare interioară.

Ready?

Răsfoieşte şi inspiră-te

Sigur, prima sursă pe care ţi-o putem recomanda este Pinterest. Câteva cuvinte cheie îţi vor afişa  cele mai creative idei de amenajare. Însă, cu toate că Pinterest este o sursă grozavă, poate deveni dificil să te concentrezi asupra unui singur stil şi sfârşeşti în a face aceleaşi greşeli – copleşit, amesteci toate elementele pe care le-ai salvat in Favorite.

Abordează o altă strategie!

Îndreaptă-te spre clasic şi old school – caută o revistă, răsfoieşte-i paginile una câte una şi scoate fotografiile care ţi-au stârnit cel mai tare interesul. Nu există bine sau greşit. Studiază imaginile şi identifică elementele pe care le au în comun.

Quiz-uri online

Există o mulţime de chestionare online menite să te ajute să îţi găseşti stilul de decorare. Alege câteva quiz-uri şi compară rezultatele lor. Scopul este să găseşti rezultatele comune. Puţină distracţie chiar te poate ajuta să-ţi defineşti stilul sau cel puţin să îţi dea o direcţie.

Priveşte-ţi garderoba

Aruncă o privire atentă la articolele tale vestimentare preferate. Acordă atenţie culorilor şi texturilor. Sunt în mare parte neutre? Dacă da, este posibil să preferi aceeaşi paletă de culori şi pentru casa ta. Pe de altă parte, garderobe ta e plină de culori electrice şi o multitudine de texturi? Dacă da, ştii ce ai de făcut. Încearcă să aplici culorile şi în amenajarea interioară. Până la urmă ştim cu toţii că o mare influenţă a stării noastre de spirit o au culorile pe care le integrăm iar dacă vrei mai multe detalii pe subiectul acesta, aruncă o privire peste articolul dedicate psihologiei culorilor în amenajarea interioară.

Aspecul exterior contează

Nu vrem să pară un sfat superficial, aşa că trebuie să dezvoltăm: care sunt casele care te fac să întorci capul când ieşi la o plimbare? Sunt case tradiţionale din cărămidă sau sunt minimaliste şi moderne? Sunt cele mai mari şanse să fii atras şi de un decor interior în acelaşi stil. Dacă îţi plac casele tradiţionale, probabil că vei iubi piesele de mobilier antichizate, cum ar fi acest scrin elegant din stejar. Pe de altă parte, daca esti atras de

liniile drepte, minimaliste, cel mai probabil vei aprecia această consolă modernă în stil industrial. Iată mai multe detalii despre stilul modern chiar în articolul acesta.

Inventar

Plimbă-te prin casă şi analizează fiecare detaliu. În fiecare cameră, creează o listă cu obiecte de mobilier/artă/accesorii pe care le iubeşti şi o listă separată cu cele pe care ai vrea să le înlocuieşti. Mai apoi, revizuieşte lista de lucruri care îţi plac pentru a vedea ce au în comun şi notează-le. Păstează această listă cu tine de fiecare dată când faci o achiziţie pentru casa ta – îţi va servi ca un ghid excelent pentru a menţine fiecare obiect în stilul tău.

 

Odată ce ţi-ai dat seama care este stilul tău, fiecare achiziţie va deveni mult mai uşoară. Urmează aceste sfaturi şi analizează dacă simţi vreo îmbunătăţire iar daca simţi nevoia de mai multe sfaturi pentru decorare găseşti în secţiunea Casă şi grădină alte surse cool de inspiraţie. Desigur, pentru shopping, cea mai bună soluţie o găseşti pe infinity.ro

Post navigation

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizarea principiilor Feng Shui acasă și la birou

Amenajarea eficientă a unul living mic