Cum să alegi corect scaunul de birou

Alegerea corectă a scaunului de birou

Alegerea scaunului de birou poate fi o provocare – atâtea modele, funcţionalităţi şi detalii la care trebuie să fii atent. Iar atunci când îţi petreci mai mult de opt ore pe zi, devine o sarcină, pe lângă provocatoare, şi foarte importantă. Află din acest articol care sunt criteriile de care trebuie să ţii cont atunci când alegi scaunul de birou pentru a aborda o postură corectă a corpului.

  • Înainte să povestim despre scaune, să aflăm cum este postura corectă la birou:
  • Tălpile ating podeaua sau un suport pentru picioare.
  • Genunchii sunt flexaţi la 90 de grade şi se află fie la acelaşi nivel cu şoldurile, fie puţin mai jos.
  • Curbura naturală a coloanei vertebrale este păstrată fie prin designul spătarului scaunului, fie cu ajutorul unei perne pentru suport lombar.
  • Umerii sunt relaxaţi, uşor traşi înapoi.
  • Antebraţele sunt aşezate paralel cu podeaua.
  • Coatele sunt flexate la 90 de grade.
  • Tastatura şi mouse-ul trebuie să fie amplasate în aşa fel încât pentru utilizarea acestora să nu fie necesară întinderea coatelor.
  • Spatele este sprijinit de speteaza scaunului.

Tipuri de scaune de birou

Dacă ar fi să împărţim tipurile de scaune, am avea trei categorii principale: scaune neajustabile, scaune parţial ajustabile şi scaune complet ajustabile.

Scaunele de birou neajustabile

Cum să îţi alegi corect scaunul de birouÎn cazul acestor scaune, designul este unul foarte atrăgător iar datorită acestui aspect, se pot integra cu uşurinţă în diverse decoruri. Din punct de vedere funcţional însă, nu au niciun fel de mobilitate sau mecanism ajustabil. Picioarele şi spătarul sunt fixe, motiv pentru care acest tip de scaun de birou este recomandat să se foloseascaă doar pentru perioade scurte de timp.

 

Scaunele de birou parţial ajustabile

Cum să îţi alegi corect scaunul de birouComparativ cu scaunele de birou menţionate anterior, scaunele parţial ajustabile au mai multe dotări funcţionale –  înălţimea spătarului ajustabilă, spătarul poate fi mobil, funcţia rotativă sunt câteva dintre facilităţiile pe care scaunele de birou parţial ajustabile le pot avea.

Aceasta categorie de scaune oferă îndeajuns de multe facilităţi pentru a fi considerată potrivită chiar şi celor care petrec o perioadă mai lungă de timp în faţă biroului.

Scaunele de birou complet ajustabile

Cum să îţi alegi corect scaunul de birou Cel mai bun indicator pentru această categorie este numărul de manete de sub şezutul scaunului – cu cât mai multe, cu atât mai bine. Iată reglajele de care poţi beneficia în cazul scaunelor complet ajustabile:

  • Înălţimea şezutului, a spătarului şi a cotierelor
  • Gradul de înclinare a scaunului
  • Gradul de înclinare a spătarului
  • Adâncimea şezutului

Desigur, acestea sunt scaunele cele mai eficiente pentru o persoană care lucrează un timp îndelungat la birou. Cu toate acestea, poate fi o investiţie nejustificată în cazul celor care nu fac acest lucru iar dotările acestea nu ar fi necesare.

Tipuri de scaune de birou în funcţie de materiale

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un scaun de birou, pe lângă dotări, este materialul din care este confecţionat.

Scaunele de birou din mesh

Cum să îţi alegi corect scaunul de birouMesh-ul este o ţesătură sintetică care asigură o ventilaţie optimă şi este foarte rezistentă. Dacă eşti în căutarea unui scaun durabil, care să îţi ofere confort, acesta este materialul după care să te orientezi.

 

 

 

Scaunele din piele (naturală sau atificială)

Cum să îţi alegi corect scaunul de birouPielea este unul dintre cele mai rezistente materiale iar pe lângă acest lucru, impune şi o eleganţă aparte. Aceste scaune sunt extrem de potrivite in birourile formale şi este recomandat să fie ferite de razele soarelui.

 

 

 

Scaunele din material textil

Cum să îţi alegi corect scaunul de birouDisponibile într-o varietate mare de culori, scaunele din material textil sunt extrem de versatile şi prietenoase cu majoritatea designurilor interioare. Pe lângă asta, materialul textil este extrem de uşor de întreţinut şi curăţat.

 

 

 

În final, cel mai important criteriu de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un scaun de birou este real vorbind, cât de mult timp petreci în faţa biroului. Nu ai nevoie de un scaun complet ajustabil în cazul în care îl vei folosi doar câteva ore pe săptămână. În schimb, dacă jobul tău este de birou, desigur, este important să alegi varianta care favorizează cel mai mult o postură corectă. Pe termen lung, urmările pot fi impactante, de aceea este important să iei decizia corectă, la momentul potrivit.

Infinity Marketplace are o mare varietate de scaune şi mese de birou iar până pe 5 septembrie beneficiezi de transport gratuit pentru acest tip de produse. Profită de oferte şi alege scaunul potrivit, pentru că Infinity este soluţia de care ai nevoie.

Post navigation

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Amenajarea biroului acasă – câteva idei de amenajare a biroului în confortul propriei case pentru un proiect atât practic, cât și plăcut!