Intrebari frecvente

R: Comisionul va fi datorat pentru toate comenzile finalizate dar și pentru comenzile anulate/returnate/refuzate din culpa Sellerului ( lipsă stoc, preţ incorect, comanda nu a fost ridicată de către client din cauza termenului de livrare depășit, etc).

R: Dacă exercitarea dreptului de retragere vine ca urmare a dorinței exclusive a clientului, Sellerul nu va datora comision.

Odata cu modificarea procesatorului de plata de la Unicredit la PayU s-a modificat si modalitatea de split-uire a banilor, astfel ca PayU este cel care face automat split-uirea sumelor. PayU efectueaza plati in contul seller-ului saptamanal cu valoarea comenzilor platite cu cardul, iar pentru a vedea toate comenzile platite cu cardul este necesar sa fie accesat contul PayU.

PayU este procesatorul pentru plata cu cardul integrat in platforma Infinity Marketplace. PayU permite divizarea automata a platilor efectuate cu cardul, astfel procesatorul efectueaza plati in contul seller-ului saptamanal cu valoarea acestor comenzi. Pentru a putea accesa istoricul platilor prin card, dar si pentru a oferi clientilor optiunea aceasta de plata, este necesara semnarea unui contract intre PayU si seller.

Cand a fost creat contul PayU s-a primit un e-mail cu subiectul “System Registration”, este necesar sa fie deschis mail-ul si accesat URL-ul afisat la “To log in” din e-mail. Acolo se vor introduce adresa de e-mail si parola setata. In cazul in care nu se mai cunoaste parola, poate fi schimbata in aceeasi pagina. Dupa ce se realizeaza autentificarea toate comenzile achitate cu cardul vor aparea in cont la Lista tranzactii.

Viramentele se realizeaza de doua ori pe luna, o data pentru perioada 01-15 a lunii si a doua oara pentru perioada 15-30 a lunii si cuprind contravaloarea comenzilor din care se scade comisionul si transportul, sellerii nu trebuie sa achite facturile, acestea fiind retinute de Infinity Marketplace.

Plata pentru comenzile din perioada 01-15 a lunii se efectueaza in 25 a lunii curente, urmand ca cele din perioada 15-30 a lunii curente sa fie acitate in 10 a lunii urmatoare, moment in care se emite si factura ce va cuprinde toate comenzile din luna anterioara.

Infinity Marketplace are contracte de colaborare cu mai multe firme de curierat, printre care DPD, Cargus, Sameday; la care se adauga subconturi pentru fiecare seller, astfel ca nu este necesar ca seller-ul sa aiba contracte de colaborare cu firmele de curierat. Transportul va fi achitat de client, iar seller-ul va beneficia de tarifele de transport negociate de Infinity Marketplace.

Infinity Marketplace pune la dispoziţie mai multe metode de plată: ramburs, plata cu cardul, transfer bancar sau finanțare prin TBI Bank. Plăţile ramburs si cele finanțate prin TBI Bank sunt inițial încasate de către Infinity Marketplace. În cazul plăţilor efectuate cu cardul, divizarea se produce automat prin intermediul procesatorului de plată PayU. În cazul plaților prin transfer bancar, întereaga suma intră în contul sellerului. Bilunar se realizează situația vânzărilor și încasărilor iar banii sunt virați în conturile sellerilor pentru toate plățile încasate inițial de Infinity Marketplace, după ce se reține comisionul datorat.

Pe Infinity Marketplace sunt integrate firme de curierat: Fan Courier, Cargus şi Sameday. Integrarea permite atribuirea automată a transportului în funcţie de costuri şi condiţii în beneficiul clientului. De asemenea poți opta pentru integrare prin Innoship.
Cu ajutorul integrării oricărei firme de curierat de mai sus, vei putea genera AWB-ul comenzii printr-un singur click.

Pe Infinity Marketplace poți beneficia de integrare cu programul de facturare Smartbill. Vei putea genera factura comenzii printr-un singur click.
În cazul în care folosești un alt program de facturare, vei adauga link-ul facturii în comandă, astfel încât clientul să aibă acces la aceasta ori de câte ori își dorește.

Orice tranzacţie realizată prin PayU este virată în contul sellerului în lunea următoarei săptămâni.

Comisionul perceput de Infinity Marketplace se aplică din preţul de vânzare final (cu TVA inclus).