Amenajarea eficientă a unul living mic

Pentru mulţi dintre noi, livingul este una dintre cele mai relaxante camere din locuinţă. Zona de cinema, de râsete cu prieteni, de gustări, uneori chiar de muncă, iar lista poate continua. Şi pentru că livingul este zona în care se petrece atât de multă activitate pe timpul zilei, este important să fim atenţi la amenajarea spațiului şi la atmosfera pe care o transpunem. Faptul că designul şi vibe-ul unei încăperi ne influenţează puternic starea de spirit nu mai este de mult o noutate.

Cu toate acestea, provocarea vine atunci când spaţiul nu îţi permite să faci toate artificiile stilistice cum ţi-ai dori. Într-adevăr, în acest caz, trebuie să ţii cont de câteva reguli şi sfaturi de amenajare, însă lucrurile nu sunt atât de complicate cum par. Ţi-am pregătit în continuare câteva informaţii care te vor ajuta să transformi livingul în cea mai plăcută încăpere a casei tale.

Culori neutre

Într-o suflagerie mică, scopul principal în ceea ce priveşte amenajarea, este să foloseşti artificii prin care să creezi iluzia unui spaţiu mai amplu. Astfel, pentru ca atmosfera să pară cât mai puţin încărcată, optează pentru o paletă de culori neutre. Cea mai simplă şi sigură alegere pentru culoarea pereţilor este albul. Psihologia culorilor spune că albul este o culoare care induce sentimentul de curăţenie şi spaţiu aerisit. Dacă nu ai experienţa în amenajare, albul este culoarea care îţi oferă o foarte mare flexibilitate. Pe lângă faptul că este extrem de versatil, acesta va deschide atmosfera, va lumina camera şi va creea iluzia unui spaţiu mai mare.

Dacă livingul are îndeajuns de multă lumină poţi să fii îndrăzneţ şi să optezi pentru o culoare mai vibrantă. Poţi opta pentru integrarea unei culori pe un perete de accent, reuşind astfel să abordezi un stil de amenajare mai curajos şi să nu încarci încăperea. Poţi să te îndrepţi spre o culoare uniformă pentru perete sau chiar spre un tapet sau fototapet. Important este să fii atent la detalii.

Detalii verticale

Un artificiu de amenajare util în cazul spaţiilor limitate este utilizarea elementelor verticale. Acestea vor da senzaţia unei încăperi mai înalte şi vor mări optic suprafaţa încăperii. Dă-ţi frâu imaginaţiei şi integrează elemente verticale în obiecte de decor, accente sau chiar spaţii ample. Un tapet cu dulgi verticale, spre exemplu, este o alegere îndrăzneaţă şi inteligentă pentru a înălţa spaţiul încăperii.

Etajere

Este important să profiţi de fiecare colţ al încăperii dacă spaţiul nu te ajută, însă trebuie să fii atent să nu cazi în extremă şi să încarci camera. Profită de înălţimea interiorului şi dispune rafturi decorative şi etajere. Vei observa că acest artificiu poate aduce un plus atât practic, cât şi estetic designului tău.

Pare complicat şi copleşitor să fii propriul tău arhitect, însă cu câteva tips and tricks vei descoperi că, de fapt, este chiar distractiv. Să nu mai spunem că satisfacţia ulterioară este de zece ori mai mare…doar este munca ta. Câteva artificii de amenajare, imaginaţie şi materialele potrivite…iar pe acestea ştii că le găseşti pe Infinity Marketplace.

Post navigation

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recreează stilul scandinav în propria casă

Idei de amenajare a living-ului cu bucătărie open space + sfaturi și reguli pentru crearea unor spații de excepție

Alegerea celui mai bun fotoliu pentru acasă

Psihologia culorilor în amenajarea interioară