Cum sa alegi fotoliul perfect pentru acasa

Alegerea celui mai bun fotoliu pentru acasă

Fiecare dintre noi îşi alege, poate chiar neintenţionat, un colţ al casei care treptat ajunge să fie un sanctuar de linişte şi relaxare. Deseori, locul în care îţi încarci bateriile după o zi aglomerată de muncă este fotoliul confortabil, asezonat cu o carte şi o ceaşcă de ceai cald.

Cu toate acestea, pentru ca fotoliul pe care îl alegi să îţi aducă confortul pe care îl aştepţi, este important să fii atent la câteva detalii, atât estetice, cât şi funcţionale. Ales corespunzător, fotoliul este o piesă care îţi poate fi alături o lungă perioadă de timp.

Tipul fotoliului

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este scopul pe care îl va avea fotoliul pe care vrei să îl achiziţionezi. În funcţie de modelul ales, finisaje, materialele utilizate şi gama de preţ, fotoliul simplu oferă diferite grade de confort. Desigur, cu toţii suntem la curent cu imaginea fotoliilor clasice, dar iată ce modele mai există pe piață.

Fotoliul extensibil

Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru acasăFotoliul extensibil combină avantajele unui fotoliu simplu cu cele ale unui divan. Dacă vrei pur şi simplu să iei o pauză şi să te relaxezi alături de o ceaşcă de cafea şi o bună companie, îl poţi folosi în forma simplă, închis. Pentru momentele în care simţi că meriţi o deconectare de la cotidian, sau poate vrei să vizionezi un film în linişte, poţi oricând să extinzi fotoliul şi să îl foloseşti drept pat.

 

 

Fotoliul relax (puf/lazy bag)

Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru acasăFotoliul tip puf a apărul destul de recent pe piaţă, comparativ cu cele clasice. Acesta este una dintre cele mai practice opţiuni. Datorită formei şi materialelor din care este confecţionat, puful poate fi mutat cu uşurinţă şi modelat după bunul plac. Fotoliul tip lazy bag este perfect pentru momentele în familie sau adunările cu prietenii. Oricând este nevoie de un loc în plus la serile de board games, puful va fi cea mai la îndemână variantă.
Spre deosebire de fotoliile clasice, totuşi, lazy bag-ul nu este cea mai bună opţiune pentru o întâlnire mai serioasă. Fiind una dintre cele mai confortabile opţiuni şi datorita materialului si constucției sale, fotoliul tip puf se pretează mai degrabă unor întâlniri mai intime sau relaxate. Se poate preta foarte bine şi în camera copiilor, pe balcon sau în zona televizorului, alături de cei apropiaţi.

Materiale utilizate

Îndiferent că alegi un fotoliu simplu, extensibil, un puf sau orice alt model, este important să ţii cont de materialele din care este confecţionat, pentru a te asigura că te vei bucura de confortul lui o perioadă îndelungată fără defecţiuni sau deteriorări.

Cadrul fotoliului

Cadrul are un rol foarte important în ceea ce priveşte calitatea unui fotoliu, acesta fiind practic scheletul de baza al întregului produs. Optează pentru fotolii cu un cadru rezistent, din lemn masiv sau metal, pentru o rezistenţă mai mare.

Tapiţeria fotoliului

Desigur, tapiţeria este cea mai importantă în ceea ce priveşte aspectul fotoliului, însă aceasta are o implicație mare şi în funcţionalitate şi calitate. Câteva dintre aspectele cărora trebuie să le acorzi atenţie sunt rezistenţa la uzură, dar şi textura materialelor folosite, dat fiind faptul că acestea intră în contact direct cu pielea. Tapiţeria poate fi din materiale naturale sau sintetice, însă este recomandat să te orientezi spre cele naturale precum inul, bumbacul sau pielea naturală.

Umplutura fotoliului

Gradul de confort este puternic influenţat de umplutura pernelor şi spătarului unui fotoliu. La fel ca şi tapiţeria, umplutura poate fi realizată din materiale naturale sau sintetice. Cea mai bună variantă în ceea ce priveşte calitatea umpluturii este cea din puf natural (de gâscă). Deşi, într-adevăr, este mai costisitoare, aceasta este cea mai bună variantă din punct de vedere al calităţii şi confortului. Cu toate acestea, umplutura artificială este cea mai răspândită variantă, deoarece are un preţ avantajos şi oferă fermitate pernelor.

Asigură-te că ţii cont de aceste aspecte atunci când îţi alegi fotoliul pentru colţul de linişte. Confortul tău poate fi influenţat de fiecare detaliu iar după o zi de muncă obositoare, meriţi să te bucuri de linişte si confort fără limite. Infinity Marketplace ţi-a pregătit modele variate din care să îţi alegi favoritul. Aruncă o privire peste modele.

Post navigation

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Amenajarea eficientă a unul living mic

Cum să alegi lenjeria de pat potrivită