Creşterea productivității la locul de muncă

Deși a fi productiv este important în toate aspectele vieții în care sunt necesare rezultate sau când oamenii doresc să atingă obiectivele, este probabil considerat cel mai important în mediul de lucru.

Nu de mult povesteam despre organizare şi importanţa ei în ceea ce priveşte eficientizarea flowului nostru în orice plan. Ei bine, află că organizarea este doar unul din din punctele care compun productivitatea, iar împreună vom afla care sunt aspectele la care trebuie să ne raportăm pentru a reuşi să dăm randament maxim.

Dacă simţi că ai nevoie de câteva tips & tricks pentru a îţi îmbunătăţi productivitate, ţi-am pregătit o listă care să îţi ofere boostul de care ai nevoie:

  1. Spune stop multitaskingului

Este adesea tentant să încerci să faci mai multe sarcini, crezând că eşti de 10 ori mai productiv dacă procedezi astfel. Ai fi surprins, însă rareori multitaskingul produce cele mai bune rezultate. Concentrându-te doar pe o singură sarcină, o vei putea duce la bun sfârşit mult mai rapid şi la un standard mai înalt. Încearcă să te focusezi pe calitate, nu cantitate, chiar dacă pare copleşitor.

  1. Stabileşte obiective realizabile

Sarcinile sau proiectele mari pot fi intimidante și deseori copleşitoare. Parcă nici nu ştii de unde să te apuci de ele şi mai rău, pierzi timp îngrijorându-te de complexitatea lor. Pentru a fi mai eficient, o bună strategie este să împarţi sarcinile în etape gestionabile, de dimensiuni mici, care se construiesc până când proiectul tău este finalizat. Vei vedea că, atât timp cât te raportezi cu calm la fiecare task, vei reuşi să îl duci la bun sfârşit într-un mod calm şi eficient.

  1. Ia o pauză

Poate părea ciudat să sugerezi să faci pauze atunci când vorbim despre productivitatea la locul de muncă, dar pauzele regulate ajută de fapt la scăderea stresului și la creșterea productivității. Oricât de mult ţi-ai dori şi te-ai forţa, corpul uman nu este construit astfel încât să muncească în mod constant pentru atât de mult timp. Dă-ţi voie să faci câte o pauză din când în când, să te relaxezi şi deconectezi pentru o secundă, pentru a putea să îţi limpezeşti mintea şi să îţi încarci bateriile.

  1. Regula celor cinci minute

Dacă amânarea este o mare provocare pentru tine, încearcă regula celor cinci minute. Promițându-ți că vei petrece doar cinci minute pentru o sarcină extraordinară, elimini multe dintre scuzele care te împiedică să începi. Aproape oricine poate dedica doar cinci minute scrierii unui e-mail, cercetării unui subiect, completării unor dosare sau schițării unei noi sarcini.

Adesea, odată ce închei cele cinci minute, rămâne motivația de a continua. Chiar dacă treci la o altă sarcină productivă, lucrările mici finalizate în cele cinci minute reprezintă totuși o contribuție importantă la productivitatea ta generală. Ca întotdeauna, aceste mici sarcini sunt cele pe care le amânăm cel mai mult.

  1. Blocarea timpului

Utilizarea blocurilor de timp este o strategie de productivitate consacrată și binecunoscută. Crearea blocurilor de timp în programul de lucru presupune asumarea deciziei conștiente de a dedica un „bloc” de timp unei anumite sarcini. Blocurile de timp sunt de obicei împărțite în secțiuni de 60 sau 90 de minute. Încadrarea sarcinilor într-un deadline concret te va motiva să începi şi să finalizezi sarcinile mult mai eficient.

  1. Deleagă

Dacă lucrezi ca parte a unei echipe, analizează sarcinile zilnice și ia în considerare dacă vreuna poate fi delegată altor membri ai echipei. Adesea, ne asumăm lucrări care nu ne sunt de competență sau care pot fi realizate mult mai repede de către alții. Delegarea nu se referă la eliminarea sarcinilor pe care nu vrei să le faci. În schimb, este vorba despre a te asigura că toată lumea lucrează la sarcinile cele mai potrivite abilităților și disponibilității lor.

  1. Limitează distragerea

A deveni distras este foarte normal, iar concentrarea nu vine întotdeauna de la sine. Cu toate acestea, este o abilitate care poate fi dezvoltată. Dezactivează notificările şi limitează orice activitate externă care te poate distrage. Tehnica Pomodoro este deseori folosită pentru a preveni distragerile și pentru a finaliza sarcinile. Utilizatorii setează un cronometru, eliminând toate distragerile din apropiere (rețelele sociale, e-mailurile etc.) și lucrează în sprinturi cronometrate de 20-30 de minute. Să știi că trebuie să te concentrezi doar pentru o perioadă scurtă este o modalitate excelentă de a te concentra pe perioade mai lungi.

  1. Taskurile grele la înaintare

Poate fi tentant să eviți sarcinile dificile sau care necesită timp și să te concentrezi în schimb pe câștiguri rapide. Cu toate acestea, finalizarea proiectelor dificile mai întâi îţi va crește motivația și îţi va da un boost de concentre şi determinare pentru restul zilei. Ia în considerare prioritizarea acestor sarcini mai mari mai întâi în timpul zilei sau atunci când te simți cel mai productiv.

  1. Stabileşte limite

Așa cum am discutat în secțiunea delegării, angajații se trezesc adesea să preia o muncă care depășește sfera rolului lor. Deși este considerat un lucru bun să fii flexibil și să profiţi de oportunități de dezvoltare a carierei, este, de asemenea, important să-ți stabilești limite în timpul tău. Pentru a-ţi îndeplini sarcinile în mod eficient și a pentru a fi productiv, trebuie să îţi poţi finaliza taskurile într-un interval de timp rezonabil. Stabilirea limitelor de timp şi taskuri te împiedică să fii copleșit.

  1. Identifică momentul zilei în care eşti cel mai productiv

Unii angajați lucrează cel mai bine dimineața, în timp ce alții își au pasul productiv după prânz. Identificarea momentului în care eşti cel mai productiv și apoi organizarea programului zilnic pentru a profita la maximum de aceste ore de vârf este o modalitate excelentă de a crește productivitatea. Stabileşte-ţi taskurile dificile în perioada de maximă concentrare a zilei şi lasă taskurile mici pentru perioada în care productivitatea ta nu mai este la cel mai înalt nivel.

Fiecare dintre noi poate lucra la productivitate şi eficientizarea stilului de muncă. Întotdeauna este loc de îmbunătăţire, important este să te asiguri că mediul în care lucrezi este unul benefic ţie şi psihicului tău. Dacă mediul te motivează să atingi cea mai bună versiune a ta, cu siguranţă te vei dezvolta. Dacă vrei să cunoşti echipa Infinity, iată o parte din colegii noştri aici, iar dacă vrei să te alături şi tu, aici găseşti posturile vacante.

Te aşteptăm!

Post navigation

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A venit momentul să îți stabilești rezoluțiile anului 2024