Trufele sunt o specie de fungi care traiesc sub pamant, in soluri calcaroase, in apropierea radacinilor de copaci si la exterior au un aspect granular si dur. Procesul de crestere al acestora este unul foarte greu, durand chiar si 3 sau 4 ani, iar pentru colectare este nevoie de ajutorul cainilor special dresati sa miroasa aroma distincta a trufelor. Trufele au o aroma puternica si sunt adesea descrise ca avand gust de nuci, de ciuperci, de lemn si chiar putin de ciocolata.
Echipa Tartrufo este specializata in colectare, sortare, procesare, si comercializarea trufelor proaspete si in transformarea acestora in multe specialitati alimentare de lunga durata.
Compania noastra se mandreste cu peste 20 de ani de experienta in lumea trufelor si colectam cu atentie de pe hectare intregi de padure din Transilvania, incercand sa va aducem cele mai delicioase produse autohtone gourmet direct in farfurie.
Datorita contributiei unor tehnologi alimentari experti, am reusit sa pastram retetele traditionale neschimbate si sa ne ocupam de faza de preparare in mod artisanal. Compania a reusit sa extinda procesele tehnologice ale produselor, sa accelereze si sa automatizeze fazele de sigilare, sterilizare si etichetare a preparatelor disponibile in magazinul nostru online. *legatura catre Shop
Scopul nostru este de furniza clientilor preparate romanesti de lux create cu trufe atent culese din padurile Transilvaniei, pentru a se bucura de o aroma specifica si delicioasa a preparatelor din trufe, atat acasa cat si in restaurante.