Amenajarea livingului într-un apartament de bloc poate fi uneori un proces destul de dificil, mai ales dacă spațiul din încăpere este mai mic, iar tu nu stai cel mai bine la capitolul inspirație. Totuși, indiferent de dimensiunea apartamentului, există extrem de multe modalități practice prin care îți poți transforma sufrageria într-un loc perfect de relaxare și pentru a primi invitații. De la mobilierul adecvat și plasarea inteligentă a acestuia, până la paleta de culori aleasă și obiectele decorative perfecte, fiecare detaliu contează pentru a crea un interior care să-ți reflecte personalitatea și să-ți ofere o atmosferă cât mai plăcută.
Într-un apartament, livingul este, fără îndoială, locul în care vrei să te relaxezi după o zi lungă la birou și vrei să petreci cât mai multe momente prețioase alături de familia ta. Prin urmare, amenajarea acestui spațiu trebuie să fie atât una foarte funcțională, cât și estetică, pentru a te face să te simți cât mai bine posibil, în propria locuință.
Partea cea mai bună este că indiferent de stilul pentru care aspiri, adică clasic, vintage sau modern, există extrem de multe amenajări pentru livingul apartamentului de bloc din care poți alege și te poți inspira, pentru a lua cea mai bună decizie pentru casa ta. Trebuie să iei în calcul însă o varietate de factori, înainte de a începe procesul de amenajare, iar noi ne vom asigura că nu scapi nimic din vedere și că te vei bucura de cel mai frumos rezultat.
În continuare, în acest articol, vom discuta despre ce presupune o amenajare a apartamentului de bloc cât mai amănunțită, care sunt pașii pe care trebuie neapărat să-i bifezi, înainte de a cumpăra mobila și restul elementelor decorative, dar te vom inspira și cu câteva idei practice de amenajare, pentru a-ți face o idee vizuală mult mai conturată asupra cum ar trebui să arate sufrageria ta.
-
1. Amenajare living de apartament la bloc – cum poți amenaja acest spațiu și de unde trebuie să începi
-
2. Amenajări de living în apartament la bloc – sfaturi și recomandări practice pentru o amenajare cât mai reușită
-
3. Amenajarea sufrageriei la bloc – idei de amenajare și decorare a livingului
-
4. Idei de amenajare a sufrageriei la bloc – cum așezi strategic mobilierul și cum faci ca încăperea să fie mai mare
1. Amenajare living de apartament la bloc – cum poți amenaja acest spațiu și de unde trebuie să începi
Când vine vorba de amenajarea sufrageriei la bloc, este important să respecți câțiva pași, înainte de a merge la cumpărături și, de asemenea, mai este necesar și să ai o viziune clară asupra rezultatului final dorit.
Așadar, în primul rând, definește stilul preferat pentru care vrei să optezi și decide-te asupra zonelor pe care ar trebui să le includă livingul tău. Îți dorești un aspect modern și minimalist sau preferi, în schimb, o încăpere mai tradițională și caldă? Gândește-te, de asemenea, și la activitățile pe care le vei desfășura aici cu întreaga familie sau cu gașca de prieteni. Va fi un loc de relaxare și divertisment sau ai nevoie și de un spațiu de lucru, cum ar fi integrarea unui birou? Aceste întrebări sunt esențiale, înainte de a te apuca de lucru.
Mai mult, măsoară livingul și ține cont și de forma acestuia, în cazul în care nu este vorba despre o încăpere clasică. Acest lucru o să te ajute să alegi mai bine mobilierul corespunzător, să-l poziționezi cât mai corect, dar și să planifici distribuirea tuturor elementelor din cameră.
După ce ai evaluat întregul spațiu și ai aflat exact de cât loc dispui, poți începe să cauți idei de amenajare a sufrageriei la bloc. După cum spuneam deja, dacă locul îți permite, poți împărți camera în mai multe zone, cum ar fi cea de divertisment, care poate conține un televizor, șemineu sau chiar și un playstation, dacă ai pasionați în casă. Tot în această încăpere poți include și o zonă de dining, acolo unde familia ta poate savura de fiecare dată mesele în familie, iar dacă ai nevoie și de un birou, îl poți amplasa lângă geam, pentru a lucra toată ziua la lumina naturală.
De asemenea, selectează mobilierul care se potrivește cu stilul și mărimea livingului tău. Dacă ai un spațiu restrâns, optează pentru piese mai mici și multifuncționale, cum ar fi canapele extensibile sau măsuțe de cafea cu spațiu de depozitare. De asemenea, asigură-te că mobila de living este confortabilă și de calitate, așa cum vei găsi la noi pe site.
Mai mult, pentru a da viață livingului tău și pentru a reflecta cât mai mult și propria personalitate, extrem de important este să nu uiți să adaugi elemente decorative diverse, care să reflecte cât mai mult din cine ești tu cu adevărat. Fie că vorbim despre tablouri, oglinzi, perne decorative sau plante de interior, toate acestea pot aduce un plus de frumusețe și căldură în spațiu.
Totodată, într-un apartament la bloc, spațiul de depozitare trebuie să fie valorificat la maximum. Alege, așadar, mobilier cu opțiuni de depozitare integrate, cum ar fi comode cu sertare și amplasează rafturi pe perete, acolo unde a rămas spațiu liber, pentru a elibera cât mai mult locul de pe podea.
În amenajarea livingului, nu uita să iei în considerare aspectele practice, care trebuie gândite cât mai bine încă din procesul inițial. Vorbim aici, predominant, despre prizele care trebuie puse cât mai la îndemână, astfel încât gadgeturile să poată fi conectate ușor, pentru a nu-ți crea niciun fel de disconfort. Dacă ai copii mici, nu uita să le acoperi cu un sistem de siguranță.
Așadar, amenajarea livingului unui apartament la bloc poate fi o provocare pentru foarte mulți oameni, dar cu o planificare atentă și atenție sporită la detalii, poți crea un adevărat colțișor de rai în propria locuință.
2. Amenajări de living în apartament la bloc – sfaturi și recomandări practice pentru o amenajare cât mai reușită
Amenajarea livingului la bloc este o etapă destul de importantă pentru întreaga familie, întrucât suntem siguri că toți vă doriți același lucru: un spațiu extrem de primitor, confortabil și care să dea senzația de „acasă”, în adevăratul sens al cuvântului. Indiferent dacă ai o sufragerie mică sau mare, există o serie de sfaturi și recomandări practice pe care le poți urma, pentru a obține o amenajare cât mai reușită, pe lângă pașii despre care am discutat mai sus.
Așadar, este important ca înainte să începi amenajarea sufrageriei la bloc să te oprești asupra unei palete de culori după care să-ți conturezi întreaga încăpere. Acestea au un impact semnificativ asupra atmosferei dintr-o încăpere și este de preferat să optezi pentru nuanțe mai deschise, cum ar fi tonurile pastelate sau nuanțe neutre, pentru a crea o senzație de lumină, mai ales dacă este vorba despre o încăpere cu dimensiuni mai reduse. Dacă îți dorești însă mai multă viață, poți adăuga accente de culoare prin perne, tablouri sau alte obiecte decorative.
Un alt sfat esențial, despre care am discutat și mai sus, dar pe care îl vom puncta din nou aici, întrucât e esențial de urmat, este selectarea mobilierul în funcție de spațiul disponibil și de stilul pe care vrei să-l creezi. Optează întotdeauna pentru piese multifuncționale, cum ar fi canapele extensibile sau fotolii care se pot transforma în paturi, pentru a maximiza utilitatea spațiului. De asemenea, nu uita că un living bine organizat este privit cu alți ochi de toți cei care pășesc înăuntru. Alege piese de mobilier cu diferite spații ascunse de depozitare, unde să pui toate obiectele pe care le folosești rar.
De asemenea, acordă o atenție sporită și surselor de iluminat pentru care optezi în living. Poți folosi o combinație, pentru a crea atmosfera dorită. Vorbim despre lumini ambientale, precum ar fi lămpile de podea sau ledurile, extrem de la modă și actuale, lustre pentru iluminarea generală, iar apoi adaugă și alte lămpi pe masă sau în alte zone ale camerei, pentru a crea diferite puncte focale.
Nu uita că detaliile fac diferența în orice amenajare, mai ales într-un living în care-ți vei petrece foarte mult timp, dar vei primi și musafiri. Adaugă perne decorative și poate chiar și colorate, cât mai multe elemente verzi, tablouri sau oglinzi. Ai grijă însă să nu exagerezi și să nu supraaglomerezi încăperea cu prea multe accesorii, ci încearcă să creezi un echilibru plăcut.
Dacă ai un living mic, gândește-te la soluții creative pentru a utiliza fiecare colțișor în mod eficient. Poți integra rafturi suspendate, măsuțe pliabile sau piese de mobilier modulare, care se pot adapta nevoilor tale.
Cu toate aceste sfaturi extrem de utile și practice, nu ai cum să dai greș în amenajarea livingului tău. Documentează-te cât mai mult înainte de a face această schimbare, dar nu uita să-ți pui și amprenta personală.
3. Amenajarea sufrageriei la bloc – idei de amenajare și decorare a livingului
Decorarea sufrageriei la bloc poate deveni o activitate chiar interesantă, dacă îți faci un plan bine stabilit înainte și dacă iei în considerare toate amănuntele discutate mai sus. Pentru a-ți face însă și mai ușoară această misiune, o să-ți oferim câteva idei de amenajare a livingului la bloc, pe care le poți pune în practică în propria locuință.
Așadar, optează să-ți vopsești pereții în nuanțe pale de alb sau crem. Cu aceste culori nu vei da greș niciodată, indiferent de trenduri, întrucât sunt foarte actuale oricând și elegante. Dacă ai copiii mici însă, optează pentru un var ușor de șters, pentru a-ți face viața mai ușoară.
Dacă livingul tău este suficient de mare, poți împărți spațiul în zone distincte pentru diferite activități, după cum vorbeam deja. Amplasează într-un colț un fotoliu confortabil și o masă de cafea, în altul televizorul și un sistem audio, precum și o canapea, dar poți opta și pentru amenajarea unei zone de studiu și de lectură, cu un birou și o bibliotecă micuță. Nu uita aici să adaugi și o lampă, pentru a fi sigur că te bucuri mereu de lumină, indiferent dacă afară este zi sau nu.
Mai mult, în colțurile care rămân goale sau pe rafturile unde este mai mult loc, adaugă cât mai multe plante. Optează pentru unele rezistente și ușor de întreținut, care să reziste și dacă pleci pentru câteva zile de acasă. Sunt extrem de multe modele din care poți alege, așa că nu trebuie să ai nicio reținere, în ceea ce privește florile.
Cumpără diverse perne și un covor, pentru a adăuga viață în livingul tău. Aceste elemente pot aduce un plus de confort și pot contribui la definirea stilului decorativ. Nu uita însă nici de draperii și de perdele, care și ele pot fi colorate, dar care să se potrivească, în același timp, paletei de culori predominante din încăpere. Expune pe pereți sau în bibliotecă mai multe fotografii de familie, tablouri sau obiecte pe care le-ai adunat din excursiile și vacanțele în care ai fost până în prezent.
Într-un apartament, spațiul de depozitare poate fi limitat, așa că este important să îl optimizezi. Așadar, înainte să-ți comanzi mobilierul ideal, nu uita să te asiguri că este și foarte funcțional, capabil să te ajute în situațiile cheie în care dressingul sau debaraua s-au umplut de lucruri.
Dacă ai copii, asigură-te că ai un colț dedicat și pentru ei în living. Le poți pune o măsuță mică și scaune de aceeași măsură, cu jocuri și cărți educative. Creează un spațiu sigur și plin de distracție pentru cei mici, care să-i țină ocupați cât mai mult timp.
Așadar, amenajarea unui living de apartament poate fi o activitate destul de distractivă, dacă ai la îndemână suficiente idei. Fie că optezi pentru un stil modern și minimalist sau pentru unul mai plin de culori, important este să te simți bine în casa ta. Alege elemente care te reprezintă și care să contribuie la confortul și funcționalitatea livingului tău.
4. Idei de amenajare a sufrageriei la bloc – cum așezi strategic mobilierul și cum faci ca încăperea să fie mai mare
Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să mai știi însă că așezarea strategică a mobilierului și optimizarea spațiului sunt aspecte cheie, mai ales dacă locuiești într-un apartament. Cu siguranță că și tu ai văzut foarte multe sufragerii de bloc amenajate, însă poate că ai observat la unele dintre ele că nu ai nici loc pe unde să calci, ceea ce nu este de dorit.
Spuneam mai sus că este foarte important să alegi mobilierul potrivit pentru a te bucura de o încăpere cât mai mare și organizată, dar la fel de important este și să
te asiguri că ai în permanență un flux liber de circulație în living. Evită așezarea mobilierului în mijlocul camerei sau în locuri care îngreunează accesul la alte zone ale apartamentului. Creează spații de trecere între piesele de mobilier și asigură-te că poți circula ușor prin cameră, fără să te accidentezi sau fără să trebuiască să eviți de fiecare dată anumite obstacole.
De asemenea, oglinzile fac parte din gama trucurilor excelente care ajută la crearea iluziei de spațiu mai mare. Amplasează o oglindă pe un perete sau alege mai multe oglinzi mici pentru a reflecta lumina și pentru a face camera să pară mai deschisă și mai spațioasă.
Nu în ultimul rând, într-un apartament mic, supraaglomerarea cu mobilier și obiecte decorative poate face ca spațiul să pară sufocat și îngreunat, așa că evită cât mai mult acest lucru și focusează-te pe esențial.
În concluzie, există extrem de multe opțiuni de amenajări de sufragerii la bloc, trebuie doar să iei în calcul spațiul de care dispui, gusturile personale, dar și toate strategiile și informațiile pe care ți le-am oferit anterior. Cu aceste trucuri, nu ai cum să dai greș.
Sursa foto: pexels.com